Studio DroomBeeld ontwikkelt workshops waarin je zelf aan de slag mag! Creativiteit, fantasie en het verbeelden van een verhaal worden op een speelse, leerzame wijze gecombineerd. Deze beeldende manier van (kunst)educatie sluit aan bij de ontwikkeling van onze maatschappij en onderwijs, waarin beeld en vindingrijkheid een steeds grotere rol krijgt. 

 

Storytelling 

Het ‘Ontdekstation’, wordt de nieuwe creatieve plek waar de verbeeldingskracht wordt geprikkeld. Kinderen kunnen hier spelenderwijs ontdekken wat hun affiniteit is met wetenschap en techniek. Deze workshop gaat over het ophalen van ideeen wat kinderen  zouden willen doen zien en ontdekken in het Ontdekstation.  Middels een verhaal maken kinderen kennis met het concept van deze plek. Een verhaal over een verlaten werkplaats. Zo lijkt het want het oude gebouw blijkt ingepikt door studenten die in treinwagons hun werkateliers hebben ingericht…

Nadat de kinderen het verhaal hebben gelezen, gaan ze aan de slag met een storyboard om het verhaal af te maken. De meest verrassende uitvindingen en avonturen kwamen uit deze workshop! Van de tekeningen in het storyboard werden filmpjes gemaakt, zodat we het hele verhaal in enkele seconden voorbij zagen komen als een animatie.

DSC_0655 DSC_0610

Deze workshop stond in  het teken van de Kinderboekenweek oktober 2015 (Thema natuur, wetenschap en techniek),  ism de Bibliotheek Midden-Brabant en de Ontdekfabriek.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

Fantasiedieren

Wat is er nu leuker dan zelf je dieren bedenken! In deze workshop mag je zelf nieuwe diersoorten uitvinden. De techniek die we daarbij gebruiken is collage. Hierdoor leren de kinderen te creeren met materiaal dat er al in. Het associeren, de verbeeldingskracht en vindingrijkheid worden op deze manier extra geprikkeld. Ook laat het kinderen spelen met toeval.

p

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES